blogg

Sista chansen – kvarndag söndag 27 september

Anna Eriksson vid vävstolen. Åmot i Ockelbo. Foto: Elis Eriksson. Ca 1910.

Nu på söndag 11:00 – 16:00 är det sista chansen att besöka Kvarnvikens kvarn & Såg 2020!

I museet kommer ni under dagen att kunna prova på att väva i våra utställning Ett mjölnarhem. Och ni kommer att kunna prova på att mala mjöl på en handkvarn i utställningen Qvarnteknik, en utställning som beskriver hur kvarnen fungerar.

Vi kommer också att sälja nymalet mjöl på övervåningen i kvarnen. Och det kommer att vara kaffeservering utomhus.

I år har vi haft 30 års jubileum. Det var 1990 som föreningen efter mycket arbete lyckades få kvarnen att fungera efter ett uppehåll på 39 år. Nu har kvarnen 98 års drifttid.

Välkomna!

Kvarndag söndag 13 september

Nu på söndag den 13 september är det dags för höstens andra kvarndag. Vi har öppet klockan 11:00-16:00. Det kommer att finnas kaffeservering utomhus och nymalet mjöl till försäljning. Kvarnen kommer att köras till och från. Museet med utställningarna Tidsresan, Qvanteknik, Ett mjölnarhem m.fl. kommer att hålla öppet. Vi kommer att ha ventilationen på ”full effekt”.

Vi söker frivilliga som kan hjälpa till med kaffeservering, mjölförsäljning och annat! Vi startat 10:00. Hör gärna av dig till Björn om du kan komma.

Om du är intresserad av vävning så kommer vävgruppen att sätta upp en väv i vävstolen. Du är välkommen att hjälpa till! Vi börjar vid 10-tiden.