blogg

Årsmötet flyttas till 3 maj

På grund av risken för spridning av coronaviruset så har föreningens styrelse beslutat att skjuta på årsmötet till den 3:e maj kl 15. Vi hänvisar till myndigheternas rekommendationer samt även Sveriges Hembygdsförbunds rekommendation.

Detta är ett avsteg från föreningens stadgar som säger att årsmötet skall hållas senast 15 april, men vi anser att detta ändå är befogat på grund av det uppkomna situationen. Vi hoppas att spridningsrisken har minskat till den 3:e maj, i annat fall får vi skjuta på mötet ytterligare fram i tiden. Det är även större chans att vi kan hålla mötet utomhus när vi kommer in i maj.

Kallelse till mötet kommer att skickas ut i god tid.

Föreningens styrelse.

Rengöring av stenpar i Kvarnvikens Kvarn efter malning

Varje gång kvarnen har använts måste alla maskiner och utrustning rengöras. I den här filmen får vi följa hur stenparet monteras ner för att rengöras, och sedan monteras ihop igen. För att komma åt mellan stenarna måste den övre stenen, som väger 900 kg, lyftas upp. I filmen får vi se hur detta går till.

Nyvävt i kvarnen

Montering av tyg på luckan till en av Centrifugalsiktarna.

Under 2019 års alla kvarndagar har Lotta och Elisabets arbete med att väva tyg väckt mycket intresse i museet. Många har undrat vad tyget de vävt ska användas till. Svaret är att det ska sitta i luckorna till två av centrifugalsiktarna. Det gamla tyget har börjat falla sönder.

Fortsätt läsa ”Nyvävt i kvarnen”