program

Porslinsskänk och andra föremål i vår utställning Ett mjölnarhem i magasinet.

Aktuellt 2020

Två arbetsdagar har genomförts under våren. Och vi har har två ”öppet hus”, men utan att kvarnen varit igång och utan kaffeservering. Men vi sålt förbeställt mjöl och museet har varit öppet.

Många av våra mest aktiva medlemmar är 70+ och vi har därmed personalbrist för att kunna hålla öppet som vanligt. Välkommen att kontakta oss om du vill hjälpa till i föreningen.

Föreningens årsmöte för 2020 kommer att hölls utomhus den 14 juni 15:00 i ett sommarfagert Kvarnviken.

Vi kommer att ha tre öppet hus (kvarndagar) under hösten då kvarnen är igång och museet är öppet den 30 augusti, 13 september och 27 september. Öppet klockan 11:00-16:00.

På öppet hus/kvarndagarna har vi försäljning av nymalet mjöl av ekologiskt odlad spannmål och kaffeservering. När kvarnen är igång kan du se och uppleva hur malning går till. I museet (magasinet) finns våra samlingar. Här finns också våra permanenta utställningar Tidsresan, Ett mjölnarhem och Qvarnteknik.

För intresserade skolklasser och grupper har vi möjlighet att visa kvarnen, kontakta oss på info@kvarnvikensmuseum.se.

Under sommaren 2020 kommer vi att utföra olika underhållsjobb. Dessutom fortsätter arbetet med våra utställningar i magasinet/museet. Har Du tips och idéer är du välkommen att kontakta oss. Vi vill särskilt utveckla museet för barn och ungdomar.